Pegasus

Publisert på mandag 25. mai, 2015

0

College of Wizardry og den store slottsdrømmen

Arrangørene bak den dansk-polske laiven College of Wizardry har lansert en crowdfounding-kampanje med et mål for øyet: å kjøpe sitt eget slott i Polen hvor de kan arrangere laiver av alle slag, men spesielt for å holde trollmannskolen i live.  

Tekst: Thea Bårdsdatter Foslie      Foto: Christina Molbech

Det hele begynte rundt et bord der ølet fløt hyppig og ideene enda hyppigere. Hvem skulle trodd at alt man trengte for å skape Europas første trollmannskole var en halvbrisen danske og en polsk Harry Potter-entusiast?cow_christina_molbech_4
“College of Wizardry begynte den kvelden jeg møtte Dracan Dembinski som er formannen i den polske foreningen Liveform. Vi drakk øl til klokken fire om morgenen, og jeg fikk vite om hvor fantastisk det var i Polen. Han fortalte at det var som Tyskland bare til kvarte prisen, viste meg bilder derfra og fortalte meg om de polske slottene og prisene de lå på. Jeg lovet at om det faktisk var så billig med slott i Polen så skulle vi gjennomføre College of Wizardry sammen. Og så viste det seg at alt han hadde fortalt meg var sant”, forklarer Claus Raasted Herløvsen, en av hovedarrangørene bak CoW og gründer av det danske firmaet Rollespilsakademiet og Danmarks største rollespillforening Rollespilsfabrikken.

Dette ble begynnelsen på den populære trollmannskole-laiven College of Wizardry, sammarbeidsprosjektet mellom Rollespilsfabrikken og Liveform, hvor rundt 130 deltakere lever ut magidrømmen og går på trollmannskole i 4 dager på et slott i Polen.

Den første CoW laiven var i Czocha slott og hadde 138 deltakere fra 11 forskjellige land. Her befant rollespillerne seg i Harry Potter-universet. De ble delt inn i ulike hus, deltok på undervisning i slottet og var omringet av J.K. Rowling sine vesener, som husnisser og småtler. Billettene til laiven forsvant på rekordtid og arrangørene fikk fantastiske tilbakemeldinger fra deltakerne. Naturligvis tok det ikke lang tid før ryktet om den laiven nådde Warner Bros sine ører, som er en av aktørene med opphavsrettigheter på Harry Potter-universet.

cow_christina_molbech_14

“Vi baserte jo College of Wizardry på Harry Potter-verdenen, men etter at Warner Bros satte foten ned angående opphavsrettigheter til karakterer og univers har vi nå skapt et annet univers med vår trollmannskole i. Nå heter for eksempel ikke umagiske folk muggles lenger men mundanes. Opplevelsen blir den samme, men verdenen vi befinner oss i er forskjellig. Vi håper jo selvfølgelig at Warner Bros vil ombestemme seg etterhvert angående opphavsrettighetene til Harry Potter-universet og alle andre univers så vi kan få mange flere laiver, som for eksempel i LOTR-universet”.

I år har Claus og kollegaene hans bestemt seg for å ta CoW, Rollespilsfabrikken og Liveform til nye høyder. De har satt seg målet om å kjøpe et eget slott i Polen for å kunne arrangere laiver året rundt i selveide lokaler. Og måten de skal få til dette på er gjennom crowdfounding.

“Vi kom på ideen om crowdfounding etter at vi fant ut at vi måtte skrive om trollmannsverdenen laiven skulle finne sted i. En hver laiv i selve Harry Potter-universet vil nok alltid selge ut, cow_christina_molbech_3billettene til de vi har avholdt har jo faktisk blitt solgt ut på 90 sekunder og smadret hele bilettsystemserveren, men når det ikke lenger er Harry Potter så hadde vi ikke lenger noen forsikring om hvor stor interessen var. Det var da vi kom på at crowdfounding er en måte å få midlene til å arrangere laiver på, også ville vi gjerne prøve ut noe nytt. Det er jo ikke akkurat vanlig å bruke crowdfounding til laiv og rollespill. Donasjonsbeløpet stiger sakte men sikkert oppover (i skrivende stund har 40 149$ blitt donert, red. mrk.).  Kampanjen varer i 50 dager og hvis vi får 1 million dollar innen da så kjøper vi et stort slott i Polen. Men vi har faktisk funnet noen mindre slott også, så vi trenger bare 350 000$ for å kjøpe det lille slottet. Vi har funnet flere alternativer, og så får vi faktisk emailer hvor folk tilbyr seg å selge slottet sitt til oss!”, forteller Claus.

cow_christina_molbech_10

“Hvis vi får kjøpt et slott så skal faktisk Charles (Charles Bo Nielsen, game designer og medarrangør av CoW, red. mrk.) selge leiligheten sin i København og flytte inn på slottet i Polen for å være slottsherre. Når vi så har et slott, hvis vi får til det, så skal vi arrangere alt mulig av laiver. Det skal selvfølgelig være mer College of Wizardry men vi skal også ha noe Napoleon-laiv, vampyr-laiv, Les Misérables-laiv og mye mer!”

College of Wizardry

  • En årlig, fire dager lang trollmannskole-laiv på et slott i Polen
  • Koster 375 $ som inkluderer kost, losji og kostyme under oppholdet
  • Er et frivillig arrangement av den danske foreningen Rollespilsfabrikken og den polske foreningen Liveform
  • Foregår på engelsk
  • Man må være 18 år eller eldere for å delta

Claus RaastedClaus Raasted

  • Født 19. juni 1979
  • Dansk rollespiller
  • Gründer og leder av Rollespilsakademiet og Rollespilsfabrikken
  • Forfatter av flere utgivelser om laiv og rollespill både i bok- og magasinformat
  • Også kjent som “the king of Danish kid’s larp”

Linker

 

For å lese flere artikler fra Pegasus # 30 klikk her!

Tags: , , , , , , , , ,



Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑