Kurs

Kurset på Spillcamp er delt inn i tre linjer, Programmerer, Design og Grafikk, lyd og fortellerteknikk. Hver formiddag er alle deltakerne sammen på workshops, men på ettermiddagene mandag, tirsdag og onsdag er det spesialiserte workshops for de to linjene. Kurset i sin helhet tar sikte mot å gi et lynkurs i hele spillutviklingsprosessen, med enkeltdeler de første dagene, og deretter en sluttfase på torsdag og fredag der alt settes sammen til et spill.

De enkelte workshoppene er beskrevet nedenfor.

Alle deltakere

Spilldesign

Dette er en introduksjon til konseptet spilldesign. Workshoppen handler om hva spill er og hvorfor spill er så engasjerende. Vi diskuterer hvordan man kan forandre et spill ved å forandre reglene, og hvordan man kan lage nye regler. Vi duskuterer også integrering av spillets regler, historie, og teknologi. Alle er nødvendige for å lage et dataspill.

Kunstig Intelligens

En fordel med dataspill sammenlignet med vanlige spill er at datamaskinen kan være en motstander eller en venn. Kunstig intelligens i dataspill kan skape utfordringer for spillerne, og kan forvandle noe kejdelig til en spennende opplevelse. I denne workshoppen diskuterer vi kunstig intelligens og hvordan den kan brukes til å få fiender i spill til å virke intelligente.

Systemdesign

Dataspill er komplekse systemer der reglene samhandler både med hverandre og med spilleren.  Denne samhandlingen er hverken enkel eller lineær. Her diskuterer vi hvordan alle delene av et spill jobber sammen som en helhet, og hvordan en endring i en del kan endre hele spillet.

Spilltesting

Nøkkelen til å lage gode spill er å teste dem på ekte mennesker. Evnen til å kunne vise frem og demonstrere et spill, og gi rom for kommentarer og forslag, er helt nødvendig for å utvikle et spill.

Integrering

Å sette sammen de ulike delene av et spll er en av de mest utfordrende og spennende delene av spillutvikling. Vi kommer til å sette sammen arbeidet til en gruppe med deltakere til en sammenhengende spillopplevelse.

Finjustering

Alle “ferske” spill har problemer. Skytevåpen kan være for kraftige, løpingen for rask, eller klikkingen for treg.  Slike problemer kan generelt løses gjennom finjustering. Her gjør vi små endringer i verdier, ikke store forandringer i spillets programmering. Dette er et ekstremt viktig grep for å gjøre at et spill er underholdende utover å prøvespilles for første gang.

 

Programmerere

Introduksjon til fysikk og oppdatering i spill

Reglene for et spill beskriver hvordan miljøet forandrer seg når spilleren interagerer med det. I et dataspill må disse reglene programmeres slik at spillet oppfører seg som utvikleren vil når spilleren gjør gitte ting. I denne workshoppen jobber deltakerne med hvordan enkle oppdateringer responderer på spillerens handlinger.

Grafikk og 3D, introduksjon til Oculus Rift

Dataspill trenger grafikk for å vise spilleren hva som skjer i spillverdenen. Denne workshoppen viser hvordan enkel grafikk kan skapes og animeres og brukes til å skape interessante og vakre spillverdener. Vi skal også kikke på hvordan ny teknologi som Oculus Rift kan brukes til å vise frem spillverdenen på en ny måte.

Game networking and Multiplayer game development

Spill handler oftest om å spille sammen eller mot andre menensker. Muligheten for å sende informasjon mellom maskiner i sanntid gjør at vi kan skape fyldige flerspillermiljøer. I denne workshoppen demonstrerer vi hvordan man sender informasjon fra en maskin til en annen. Når vi kan sende informasjon har vi grunnlaget for et nettverk. Workshoppen inkluderer en bit om hvordan man kan bruke facebook og Google+ for å koble sammen spillere.

 

Design

Level Design

Når kjernen i spillet er laget er det neste viktige skrittet å lage scener der handlingen kan spille seg ut. Utviklingen av nivåer er veldig viktig for å knytte sammen spillmekanikken og handlingen i spillet. .

Spillbalanse – Machinations

Spill handler egentlig om at spilleren foretar en rekke valg. Flere valgmuligheter innebærer at spilleren må tenke over hva det beste valget er. Dersom vi ikke balanserer valgmulighetene i spillet kan spilleren bare gjøre det spillet sier, siden det er den eneste muligheten. Denne workshoppen bruker verktøyet Machinations for å visualeisere valgmuligheter, og finne metoder for å balansere ulike aspekter av spillet.

Sosiale medier og spill

Fremveksten av facebook og andre sosiale medier har gjort det sosiale aspektet i alle spill enda viktigere. I denne workshoppen diskuterer vi hvordan sosiale medier kan gjøre spill enda mer engasjerende, og hvordan man kan designe opplevelser som gjøres sterkere av sosial interaksjon med andre spillere.

 

Grafikk, lyd, fortellerteknikk

Kommunikasjon med spilleren

Grafikk og lyd er en utrolig viktig del av nesten alle spill, og kan utgjøre forskjellen på en god og en dårlig spillopplevelse. På samme måte har nesten alle spill en setting og en bakgrunnshistorie, og ofte en handling som utspiller seg i løpet av spillet. I denne workshoppen ser vi på hvordan disse elementene kommuniserer ting til spilleren, og hvordan de kan flettes sammen med gameplay for å skape en helhetlig spillopplevelse.

Assets og produksjon

Det finnes mange forskjellige teknikker for å produsere og implementere grafikk, lyd og tekst i spill. Her diskuterer vi en rekke forskjellige formål man kan ha med forskjellige spillressurser, og ser på forskjellige verktøy som lar oss produsere dem.

Verdensbygging og design

Designere trenger forståelse for spillsettinger, og karakterene som er en del av dem, enten de styres av spilleren eller datamaskinen. I denne workshoppen ser vi på prinsipper bak karakterdesign, verdensbygging og dramaturgi, og hva de har å gjøre med gameplay.


Til toppen av siden ↑